ce să căutați într-un Mouse de joc

ca și în cazul oricărei componente sau periferice, alegerea mouse-ului potrivit poate fi o problemă.

la urma urmei, există doar atât de multe soareci diferite pentru a alege de la și nici un singur mouse – ul este absolut cel mai bun pe fiecare front-deci, ce ar trebui să păstrați în minte și cum alegeți cel mai bun pentru nevoile dumneavoastra?

astăzi, vom răspunde la această întrebare, trecând peste toate lucrurile pe care ar trebui să le luați în considerare atunci când căutați un nou mouse de jocuri!

tabel de Conținutarată

senzor-optic vs Laser

ce să caute într-un Mouse de jocuri

unul dintre primele lucruri pe care le veți observa despre un mouse este tipul de senzor pe care îl utilizează. Astăzi, veți citi despre două tipuri de senzori: optici și laser. Deci, care sunt avantajele și dezavantajele lor respective?

senzorii optici sunt mult mai frecvenți și, în majoritatea cazurilor, ar fi cea mai bună alegere. Adevărat, senzorii laser erau superiori pentru că erau mai sensibili, dar asta a fost cu ani în urmă. Treptat, tehnologia a făcut ceea ce face tehnologia – a avansat și, în curând, senzorii optici au ajuns din urmă.

cu toate acestea, există încă un avantaj pe care șoarecii laser îl dețin asupra șoarecilor optici și este că pot fi folosiți pe orice suprafață, chiar și pe cele transparente, cum ar fi sticla. Cu toate acestea, în dezavantaj, pot exista unele jitter vizibile în timpul mișcărilor lente ale mouse-ului, deoarece șoarecii laser analizează o suprafață mai profund decât șoarecii optici. Într-un fel, ele sunt de fapt mai precise decât trebuie să fie.

la sfârșitul zilei, în 2020, nu există un decalaj semnificativ între șoarecii optici și laser, din punct de vedere al preciziei sau al prețului. Sigur, șoarecii laser sunt încă mai exacți din punct de vedere tehnic, dar nu este genul de diferență pe care o veți observa în jocuri. La fel, șoarecii cu laser tind să fie mai scumpi, dacă este doar puțin așa acum.

sensibilitate – dpi

ceea ce face un Mouse bun pentru jocuri

o intrare specială pe foaia de specificații pe care mulți producători adoră să o etaleze este dpi sau puncte pe inch și descrie sensibilitatea mouse-ului. Deci, cât de mult este suficient? Un punct echivalează cu un pixel pe ecran, deci există într-adevăr vreun punct pentru a avea un mouse 16000 DPI chiar și pe un ecran 4k?

Ei bine, când vine vorba de utilizarea obișnuită a desktopului, nu, nu există. în jocuri, totuși, DPI-ul suplimentar poate fi de fapt util.

și anume, principalul beneficiu al unui mouse cu DPI ridicat este capacitatea de a regla sensibilitatea din mers. Acest lucru poate fi foarte util, mai ales în jocurile de fotografiere în care precizia este importantă. S-ar putea să utilizați în mod implicit o setare DPI ridicată, dar să treceți la o setare de sensibilitate scăzută atunci când trebuie să fiți mai precis, cum ar fi atunci când utilizați o pușcă cu lunetă.

cu toate acestea, nu credeți că un DPI ridicat indică în mod necesar calitatea. Veți vedea probabil mulți șoareci ieftini care sunt comercializați ca având un DPI neobișnuit de mare și, dacă pare prea bun pentru a fi adevărat, probabil că este. Un DPI ridicat înseamnă doar că senzorul este sensibil, nu că este precis sau fiabil.

în ceea ce privește DPI-ul minim pe care ar trebui să-l vizați la un mouse, considerăm că ar trebui să corespundă aproximativ rezoluției orizontale a afișajului. Deci, de exemplu, ar fi aproximativ 2000 pentru un afișaj Full HD, 2500 pentru unul QHD și 4000 pentru unul 4k. După cum probabil știți, șoarecii de jocuri cu acest tip de DPI nu sunt neobișnuiți, așa că nu va trebui să vă faceți griji cu privire la lipsa în acel departament.

în cele din urmă, setările DPI se referă în mare parte la preferințele personale, mai degrabă decât la alegerea hardware-ului potrivit, având în vedere că majoritatea șoarecilor de jocuri au DPI mai mult decât suficient pentru afișajele moderne. Acestea fiind spuse, atâta timp cât rămâneți la modele fiabile de la producători de încredere, nu veți avea de ce să vă faceți griji.

conexiune-cu fir vs fără fir

ce să căutați atunci când cumpărați un Mouse pentru jocuri

Mergând mai departe, ajungem la o altă întrebare importantă: cu fir sau fără fir?

desigur, există argumente pro și contra pentru ambele.

șoarecii cu fir sunt cu siguranță mai populari, în special în rândul jucătorilor. Sunt puțin mai ieftine, oferă o conexiune mai stabilă și nu trebuie să vă faceți griji niciodată cu privire la încărcarea lor. Dezavantajul principal al șoarecilor cu fir este-ați ghicit – gestionarea cablurilor.

pe de altă parte, șoarecii fără fir oferă câteva avantaje suplimentare. Primul și cel mai evident avantaj al unui mouse wireless este absența cablurilor plictisitoare. Aceasta înseamnă o suprafață de birou mai curată, dar și un mouse pe care îl puteți deplasa liber și chiar îl puteți folosi departe de Biroul computerului.

cu toate acestea, acest lucru vine la un cost – literalmente. Pentru unul, șoarecii wireless tind să fie mai scumpi, deși diferența de preț nu este la fel de semnificativă acum ca înainte. În plus, după cum sa menționat mai sus, o conexiune fără fir nu este la fel de stabilă și la fel de lipsită de întârziere ca una cu fir și există și bateriile, care vor avea nevoie de reîncărcare sau înlocuire.

cu fir vs mouse-ul de jocuri fără fir

acestea fiind spuse, care este mai bine pentru jocuri?

suntem înclinați să mergem cu fir pe acest front. Șoarecii cu fir sunt mai accesibili (dacă este doar puțin), oferă o valoare mai bună pentru banii dvs. și există întotdeauna faptul că un cablu este mai fiabil decât un dongle wireless.

nu vă recomandăm să cheltuiți suplimentar pe un mouse wireless decât dacă intenționați să profitați de portabilitatea pe care o oferă, adică dacă intenționați să o utilizați departe de birou sau să utilizați mouse-ul pe mai multe dispozitive.

desigur, ai putea obține în continuare un mouse fără fir doar de dragul de a fi fără cablu, dar rețineți că un bungee relativ ieftin de mouse ar putea, de asemenea, să vă facă viața mult mai ușoară dacă sunteți bolnav de cablul mouse-ului prins pe marginea biroului tot timpul.

butoane programabile (șoareci MOBA / MMO)

ceea ce face un Mouse de joc bun

majoritatea șoarecilor au un aspect simplu: clic stânga și dreapta, roată cu clic, buton DPI și două butoane suplimentare pe lateral. Cu toate acestea, unii șoareci iau acest mod mai departe.

excelentul Razer Naga Trinity, văzut în imaginea de mai sus, este ceea ce oamenii se referă de obicei la un mouse MOBA sau MMO. Acești șoareci sunt recunoscuți prin butoanele programabile suplimentare și, de asemenea, sunt, de obicei, un pic mai voluminoși și mai grei decât șoarecii obișnuiți de jocuri.

întrebarea importantă este: ai nevoie de unul?

cel mai bun Mouse pentru jocuri

Ei bine, după cum se poate deduce din nume, acești șoareci sunt cei mai potriviți pentru jucătorii care joacă în principal jocuri MOBA și MMO. Toate butoanele suplimentare pot face funcții diverse sau serii de funcții (macro-uri) disponibile la vârful degetului mare, permițându-vă să executați comenzi complexe rapid și ușor.

în plus, ele pot fi, de asemenea, foarte utile pentru muncă, deoarece numeroase comenzi rapide de la tastatură și taste rapide pot fi legate de unul dintre butoanele programabile suplimentare. Inutil să spun că nu numai Moba-urile și MMO-urile pot ajuta la eficientizarea acestor șoareci!

desigur, dezavantajul evident al acestor șoareci este volumul suplimentar și, eventual, prețurile. Șoarecii mari și grei nu sunt atât de grozavi pentru jocurile cu ritm rapid și nici pentru persoanele cu mâini mici, dar mai multe despre asta mai jos.

linia de jos pentru șoarecii MOBA/MMO este – dacă puteți folosi toate butoanele programabile suplimentare, atunci merită luate în considerare.

dimensiune și greutate

Mouse – ul pentru jocuri

și, în sfârșit, ajungem la un alt aspect important, dar nu atât de ușor de măsurat al unui mouse-dimensiunea și greutatea acestuia. După cum v-ați putea aștepta, Aceasta este în mare parte o chestiune subiectivă.

în general, șoarecii mai mici și mai ușori sunt buni pentru jocurile cu ritm rapid. Între timp, șoarecii mai mari pot fi în general mai ergonomici, dar mai puțin confortabili de utilizat pentru perioade mai lungi de timp, mai ales dacă sunt pe partea grea și dacă există o mulțime de mișcări ale mouse-ului.

dar, așa cum am menționat mai sus, toate acestea sunt extrem de subiective. Persoanele cu mâini mari pot găsi șoareci mici foarte incomod, în timp ce cei cu mâini mici ar simți probabil același lucru despre șoarecii voluminoși MMO/MOBA. Greutatea poate fi și un lucru foarte subiectiv, motiv pentru care mulți șoareci vin cu greutăți detașabile care permit utilizatorului să personalizeze greutatea mouse-ului.

în orice caz, nu mai sunt multe de spus despre acest subiect, așa că atunci când vine vorba de dimensiunea și greutatea unui mouse, ar trebui să rămâneți la ceea ce a funcționat cel mai bine în experiența dvs.

concluzie

șoareci de jocuri

și asta ar fi toate informațiile importante de care trebuie să țineți cont atunci când cumpărați un mouse de jocuri! Dacă simțiți că am făcut greșeli sau am omis ceva important, nu ezitați să ne anunțați și vom vedea despre actualizarea ghidului.

de asemenea, dacă cumpărați un mouse nou chiar acum, vă sugerăm să consultați selecția noastră cu cei mai buni șoareci de jocuri din 2022 – s-ar putea să găsiți ceva care vă place!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.