ce poți arde într-o sobă cu lemne?

când vine vorba de alegerea combustibilului pentru soba dvs. de ardere a lemnului, este important să ardeți lemnul potrivit. Acest lucru nu numai că vă va asigura că aragazul dvs. arde mai puternic și mai mult timp, dar va contribui, de asemenea, la reducerea costurilor cu combustibilul.

arderea unui tip greșit de lemn poate crește costurile cu combustibilul și poate deteriora părțile interne ale aragazului. În unele cazuri, poate provoca chiar daune ireparabile corpului sobei sau sistemului de ardere, deci este important să înțelegeți ce tip de lemn va funcționa cu aparatul dvs.

Iată o privire mai atentă la ceea ce ar trebui să arzi în soba cu lemne.

lemn de Foc din lemn de esență tare

lemnul de esență tare este un combustibil excelent pentru sobele cu lemne. Cu o varietate de tipuri diferite disponibile, inclusiv frasin, mesteacan, artar si stejar, precum si lemnul din marea majoritate a pomilor fructiferi, lemnul de foc din lemn de esenta tare este renumit pentru arderea pe perioade mai lungi, generand in acelasi timp multa caldura.

un alt avantaj al lemnului de esență tare este că, în general, sunt mai curate de manevrat, făcându-le o opțiune excelentă pentru soba dvs.

lemn de foc rasinoase

mult mai ieftin decât lemn de esență tare, rasinoase, de asemenea, pot fi utilizate în dumneavoastră lemne soba. Bradul este cea mai populară alegere, deși există o mulțime de alte opțiuni, inclusiv balsam, pin, molid, cedru, arin, tamarack și plop.

cum ard rasinoase in comparatie cu lemnul de esenta tare?

rasinoase tind să ardă mai repede decât lemn de esență tare și lasă o cenușă mai fină în urmă. Ele pot fi, de asemenea, murdar să se ocupe și sunt renumite pentru a provoca o acumulare de gudron în coșul de fum. Molidul, pinul și balsamul pot fi deosebit de dificil de manevrat.

care este cel mai bun lemn de foc pentru generarea energiei termice?

există o mulțime de tipuri diferite de lemn de foc și multe dintre ele pot fi clasificate în funcție de performanța lor. De exemplu, următoarele tipuri de lemn de foc generează de obicei cea mai bună cantitate de energie termică:

• măr
• mesteacăn (galben)
• stejar roșu
• cenușă albă
• arțar (zahăr)
• stejar alb
• fag (American)
• Hickory (Shagbark)
• lemn de fier

indiferent dacă optați pentru lemn de esență tare sau rasinoase, asigurați-vă întotdeauna că este complet uscat înainte de al utiliza. Nu încercați niciodată să ardeți Lemn verde, deoarece va produce mai puțină căldură și mult mai mult fum.

asigurați-vă că lemnul dvs. este uscat, condimentat și depozitat corect, astfel încât să vă puteți bucura de căldură optimă cu costuri reduse de combustibil. Lemnul dvs. ar trebui să fie întotdeauna stivuit într-un loc răcoros și uscat, cu circulație eficientă a aerului și acoperit doar pe partea de sus. Dacă puteți, rotiți-vă lemnul cât mai mult posibil și ardeți întotdeauna mai întâi lemnul mai vechi și mai uscat.

ca regulă generală, lemnul de esență tare și rasinoase ar trebui să aibă un conținut de umiditate mai mic de 20% dacă este utilizat pentru ardere.

dacă aveți întrebări despre soba dvs. de ardere a lemnului Charnwood, vă rugăm să luați legătura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.