ce face un bărbat atractiv? Mușchii și banii, desigur.

„puternic din punct de vedere fizic” și „de succes financiar” poate suna ca caracteristici pe care generația bunicului tău le-ar fi folosit pentru a judeca atractivitatea unui bărbat, dar acestea sunt încă trăsăturile care îi fac pe bărbați mai de dorit, potrivit unui nou studiu publicat în revista Feminist Media Studies.

folosind date de la TubeCrush, un site pe care oamenii împărtășesc, evaluează și comentează fotografiile făcute de bărbați în metroul londonez, cercetătorii de la Universitatea din Coventry au căutat modele în ceea ce femeile drepte și bărbații homosexuali s-au dovedit a fi sexy și masculine la colegii lor navetiști.

autorii studiului notează că, în ciuda faptului că masculinitatea este definită de mult mai mult decât puterea fizică și succesul financiar în această zi și vârstă, site-ul a prezentat mult mai puține imagini care prezintă alte forme de masculinitate, cum ar fi bărbații care țin copii sau bărbații cu aspect emoțional. În schimb, Ceasuri ostentative, costume frumoase, și physiques musculare sunt norma. Pe scurt, femeile iubesc mușchii și banii.

în cazul în care vă întrebați ce mușchi iubesc doamnele, bicepsul și pectoralii au fost Puncte focale populare.

desigur, comentariile și titlurile fotografiilor sunt în mare parte scrise cu limba în obraz și menite să fie pline de umor, precum și apreciative. În ciuda acestui fapt, autorii studiului aduc în discuție faptul că, dacă acest site ar viza navetiști de sex feminin, ar fi probabil considerat înfiorător, indiferent de nivelul de seriozitate al utilizatorilor. Și indiferent dacă glumesc sau nu, accentul se pune în mod clar pe fizicul bărbaților și pe indicatorii venitului disponibil.

„de la muncitori destepti la cei care merg la sala de sport si isi arata carnea, Barbatii prezentati in fotografiile de pe TubeCrush arata ca, in calitate de cultura, inca sarbatorim masculinitatea sub forma banilor si a muschilor”, a declarat cercetatorul principal Adrienne Evans. Ea adaugă că este o problemă într-o societate în care se presupune că am trecut de la rolurile tradiționale de gen.

site-ul TubeCrush este un cadru mic, prea specific, pe care să se bazeze standardele societale, dar concluziile sunt interesante și cercetătorii speră că acest studiu va duce la mai multe discuții despre ceea ce constituie masculinitatea.

pentru acces la videoclipuri exclusive gear, interviuri cu celebrități și multe altele, abonați-vă pe YouTube!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.