Ce îi face pe americani și europeni fericiți?

fericire

(PhysOrg.com potrivit unui nou studiu, Europenii sunt mai fericiți atunci când au o zi liberă și lucrează mai puțin, în timp ce omologii lor americani ar prefera să lucreze acele ore suplimentare. Publicat în Journal of Happiness Studies, cercetarea, condusă de Adam Okulicz-Kozaryn de la Universitatea din Texas, analizează rezultatele sondajului europenilor și americanilor și modul în care aceștia au identificat fericirea.

pe baza rezultatelor studiului, europenii care s-au descris ca fiind „foarte fericiți” au trecut de la 28% la 23% pe măsură ce orele de lucru au crescut. Americanii, pe de altă parte, au rămas la 43%, indiferent de câte ore au lucrat.

cercetătorii spun că, din cauza lipsei de cercetare în acest domeniu, nu pot spune complet că munca mai multor ore îi face pe oameni mai fericiți, deși au câteva explicații.

gândurile lor cu privire la raționamentul din spatele rezultatelor indică spre diferitele aspirații și valori de sine pe care le au oamenii. Europenii tind să fie mai preocupați să se bucure și să trăiască viața la maxim, în timp ce americanii sunt ocupați să urmeze “visul American” și să călătorească pe un drum spre succesul financiar.

cercetările anterioare arată că fericirea poate proveni din bogăție și pe măsură ce veniturile și statutul de angajare al unei persoane cresc, la fel și satisfacția lor față de viață. Americanii cred că munca lor grea este ceea ce îi va muta pe scară, astfel încât să pară mai fericiți în timp ce lucrează mai multe ore. Ei cred că lucrând aceste ore, realizează mai mult și ajung mai mult.

cercetătorii ar dori să efectueze mai multe studii, comparând probabil diferitele țări europene cu America în loc de toată Europa în ansamblu. Ei cred că fericirea este legată de ceea ce sunt obiectivele oamenilor, și compararea diferitelor obiective ale oamenilor din diferite țări ar trebui să fie luate în considerare, de asemenea.

explorați mai departe

atelierele educaționale pot consolida emanciparea femeilor

mai multe informații:europenii muncesc pentru a trăi și americanii trăiesc pentru a munci (cine este fericit să muncească mai mult: americanii sau europenii?), de Adam Okulicz-Kozaryn, JOURNAL of HAPPINESS STUDIES, Volumul 12, numărul 2, 225-243, DOI: 10.1007 / s10902-010-9188-8
rezumat
această lucrare compară programul de lucru și satisfacția de viață a americanilor și europenilor folosind studiul valorilor Mondiale, Eurobarometrul și sondajul Social General. Scopul este de a explora relația dintre orele de lucru și fericire în Europa și America. Cercetările anterioare pe această temă nu testează premisa că munca mai mult îi face pe americani mai fericiți decât europenii. Rezultatele sugerează că americanii ar putea fi mai fericiți să lucreze mai mult, deoarece ei cred mai mult decât europenii că munca grea este asociată cu succesul.

prin Livescience

© 2010 PhysOrg.com

citare: ce îi face fericiți pe americani și europeni? (2011, 19 aprilie) accesat la 30 decembrie 2021 din https://medicalxpress.com/news/2011-04-americans-europeans-happy.html
acest document este supus drepturilor de autor. În afară de orice tratare echitabilă în scopul studiului sau cercetării private, nici o parte nu poate fi reprodusă fără permisiunea scrisă. Conținutul este furnizat numai în scop informativ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.