Care Sunt Legăturile Nenaturale Și De Ce Ar Trebui Să Le Evitați?

este cunoscut faptul că aveți nevoie de link-uri care să indice blogul dvs. pentru ca motoarele de căutare să înceapă să vă observe. Linkurile de intrare vă ajută să vă blocați postările de pe blog în paginile cu rezultatele motorului de căutare (SERP), astfel încât mai mulți oameni să vă găsească atunci când fac căutări. Dar nu toate legăturile sunt egale… există legături naturale și legături nenaturale.

astăzi mă concentrez pe legături nenaturale, care te pot ateriza în apă fierbinte dacă nu ești atent. Acestea pot avea efectul opus de a vă ajuta postările să se clasifice și vă pot obține o penalizare Bing sau Google, care vă elimină complet blogul din rezultate.

înainte de a aprofunda acest lucru, să aruncăm o privire asupra legăturilor și a ceea ce fac.

link-uri, PageRank și rezultatele căutării

în 1996, fondatorii Google Larry Page și Sergey Brin au dezvoltat conceptul de PageRank în timp ce studiau la Universitatea Stanford.

conceptul s-a bazat pe clasarea paginilor în rezultatele căutării în funcție de popularitatea linkurilor, prin care linkurile sunt voturi pentru o pagină. Cu cât sunt mai multe linkuri care indică o pagină, cu atât o pagină va fi mai înaltă.

astăzi există mulți factori care contribuie la cât de mare se situează o pagină pentru o anumită căutare, dar linkurile și algoritmul PageRank sunt încă semnale semnificative.

Ce Sunt Legăturile Nenaturale?

Google explică ce legături nenaturale sunt într-o descriere a „schemelor de legături”:

orice link-uri destinate să manipuleze PageRank-ul sau clasarea unui site în rezultatele căutării Google pot fi considerate parte a unei scheme de link-uri și o încălcare a regulilor Google pentru webmasteri. Aceasta include orice comportament care manipulează linkurile către site-ul dvs. sau linkurile de ieșire de pe site-ul dvs.

Sursa: Google

partea cheie a acestui citat este pic despre încălcarea Google Webmaster orientări… pentru că toate link building practici sunt într-adevăr o încercare de a influența PageRank și site-ul ranking. Așa cum am spus în preambulul meu, nu toate link-urile sunt egale în special în termeni de motor de căutare.

Google ne spune în mod explicit modul în care determină legăturile nenaturale care se încadrează în teritoriul schemei de legături.

11 nenatural tehnici de sistem Link-ul care Google penalizează

cumpararea sau vanzarea de link-uri care trec PageRank

acest lucru este destul de clar. Dacă achiziționați sau publicați linkuri pe blogul dvs. printr-un schimb direct de bani, servicii sau cadouri de produse, Google vede acest lucru ca încălcând regulile. Deoarece PageRank recompensează voturile care apar în mod natural pentru un site, Google spune că plata pentru link-uri în acest fel este o încercare de a juca sistemul.

legătura reciprocă excesivă

legătura reciprocă tinde să se întâmple în mod natural pentru a fi sincer. De exemplu, cineva vede că ați adăugat un link către site-ul lor de pe blogul dvs. ar putea fi flatat puternic și să decidă să vă conecteze înapoi. Acest lucru este destul de nevinovat. Google devine suspect atunci când vede un număr mare de linkuri reciproce, deoarece aceasta pare o încercare activă de a genera linkuri în acest fel.

sindicalizarea excesivă a articolelor și postarea oaspeților

dacă produceți articole pe scară largă pentru a le sindicaliza pe sute de site-uri, Google crede că faceți acest lucru doar pentru a încerca să creați valoare de legătură pentru dvs., mai degrabă decât valoare pentru Web. Ani în urmă articol de marketing în acest fel a lucrat bine pentru a construi inbound link-uri și PageRank. In zilele noastre este supravegheat și penalizat în mod activ, mai ales atunci când link-uri de text ancora sunt puternic optimizate pentru anumite cuvinte cheie.
postarea excesivă a oaspeților poate semnala Google că se întâmplă ceva nefiresc. Ca și în cazul sindicalizării articolelor în masă, algoritmii Google devin nervoși atunci când linkurile supra-optimizate apar într-o mulțime de postări de oaspeți.

Inbound link-uri nenaturale create de automatizare

folosind programe sau servicii pentru a crea în masă link-uri de intrare va crea cu siguranță un profil de legătură nenatural. Deoarece Google are o imagine clară a modului în care linkurile cresc în mod natural, orice în afara acestui profil va ridica o alarmă. Comentariile excesive ale blogului sau linkurile de profil ale forumului pot sugera că un proces automat se află în spatele acestuia. Un verdict privind automatizarea s-ar putea extinde la plata pe cineva pentru a genera aceste tipuri de link-uri pentru tine.

solicitarea de linkuri ca termen de serviciu

dacă aveți un plugin sau alt astfel de cod pe care le permiteți utilizatorilor să îl folosească și includeți linkuri în acesta, este posibil să pareți că utilizați o tehnică nenaturală de construire a legăturilor. Ideea aici este link-ul înapoi la blog-ul dvs. este nenatural, deoarece „vot” este aplicată.

reclame care trec PageRank

dacă cumpărați spațiu publicitar pe un site web și beneficiați de PageRank-ul site-ului de legătură, riscați să vă conectați nenatural. Google vizualizează acest lucru în același mod ca și cumpărarea de linkuri și aplică aceeași vizualizare atât pentru linker, cât și pentru linkee. Anunțuri plătite trebuie să precizeze în mod clar anunțul și link-ul sunt sponsorizate.
Google recomandă că sunt doar reclame text pe care le consideră aici, dar este evident pentru mine că ar trebui să extindem acest lucru și la anunțurile imagine.

advertoriale plătite sau publicitate nativă cu link-uri care trec PageRank
Google consideră anunțurile pentru produse sau servicii ca o plasare plătită, stilată ca un articol editorial cu link-uri care trec PageRank ca nefiresc. De asemenea, vizualizează anunțurile plătite care se potrivesc aspectului site-ului de găzduire în aceeași lumină negativă. În ochii Google, acesta cumpără un link.

Comunicate de presă sindicalizate cu text de legătură nenatural

pentru început, știm că Google nu-i place foarte mult conținutul duplicat și cu siguranță nu îl recompensează. Ca și în cazul articolelor sindicalizate care au un text de ancorare a cuvintelor cheie optimizate, Google Vede linkurile din astfel de Comunicate de presă ca o încercare de a manipula rezultatele în raport cu orientările sale pentru webmasteri.

link-uri de la director de calitate scăzută sau site-uri de marcare

o altă tehnică de construire a legăturilor vechi a fost să trimiteți blogul dvs. la cât mai multe site-uri de directoare și site-uri de marcare. Unele dintre aceste site-uri sunt respectate de Google, altele sunt văzute ca fiind de calitate scăzută. Trimiterea în masă a linkurilor către site-uri de tip director, fără a ține cont de calitatea lor, este o afacere riscantă.

puternic optimizat link-uri ascunse sau de calitate scăzută în widget-uri

aceasta este o strategie prin care mai multe site-uri au încorporat widget-uri cu mai multe link-uri. Link-urile vor fi bogate în cuvinte cheie și probabil nu au legătură cu site-urile de găzduire, pe care Google le consideră nenaturale.

linkuri subsol

ca și în cazul exemplului widget, site-urile construite cu șabloane care includ linkuri nu sunt considerate voturi pentru un site de către proprietarul site-ului, deoarece designerul de șabloane le-a adăugat. Mai mult decât atât, deși, Google stabilește că această practică este de fapt nefiresc de manipulare.

postări și semnături pe Forum

ați citit vreodată un fir de forum și ați văzut o semnătură de utilizator renunțând la un link cu text ancoră optimizat care vizează în mod clar o frază de cuvinte cheie? E o legătură nefirească.

rezumat

  • un link nenatural este orice link care încearcă să manipuleze PageRank-ul sau clasarea în rezultatele căutării, încălcând regulile Google pentru webmasteri.
  • tot SEO este o încercare de a manipula PageRank-ul și clasarea în rezultatele căutării… doar că Google acceptă unele tehnici și îi penalizează pe alții.
  • Google este foarte bun la identificarea legăturilor nenaturale și este rapid să impună sancțiuni după o revizuire manuală.
  • dacă simțiți că o legătură este nefirească, atunci probabil că este.

Vă mulțumim pentru lectură!

Paul

Legătura Nenaturală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.