Care sunt diferitele mijloace de comunicare disponibile în India modernă ?

reclame:

comunicarea este trimiterea și primirea de mesaje vorbite sau scrise între oameni și locuri. Scrisorile sunt cele mai comune mijloace de comunicare. Alte mijloace sunt telegrama, telefon, telex, fax, E-mail, radio, televiziune, ziare etc.

fiecare oraș și aproape toate satele țării noastre au oficii poștale. Putem cumpăra cărți poștale, scrisori interioare, plicuri și timbre de la oficiul poștal. De asemenea, putem trimite colete și bani prin ordine de plată către rudele și rudele noastre. Această metodă de comunicare costă foarte puțin. Serviciul de poștă rapidă și Poșta Rapidă au fost, de asemenea, pornite în unele orașe mari. India are una dintre cele mai mari rețele de servicii poștale din lume.

putem trimite sau primi mesaje mai rapid prin intermediul unei telegrame. O facem prin biroul Telegrafelor. Mesajul telegrafic ar trebui să fie foarte scurt.

reclame:

telefonul este cel mai rapid mijloc de comunicare. Astăzi, putem vorbi cu oameni din orașe îndepărtate sau chiar din diferite țări prin STD (apelarea trunchiului abonatului) și ISD (apelarea abonatului internațional). Facilitățile telefonice sunt disponibile în toate orașele, orașele și majoritatea satelor în aceste zile. India a făcut pași mari în sectorul telecomunicațiilor în ultimii ani. Serviciile de telefonie sunt mai bune și mult mai ieftine decât înainte. Telefoanele mobile sunt, de asemenea, utilizate din ce în ce mai mult.

de asemenea, putem trimite mesaje prin poștă electronică (e-mail) și internet către orice parte a lumii pe computere. Internetul este o rețea de calculatoare la nivel mondial, prin care un utilizator își poate conecta computerul la un alt computer din orice parte a lumii. E-mailul este un mijloc de comunicare foarte ieftin.

scrisoarea, telefonul și e-mailul sunt mijloace personale de comunicare, adică sunt utilizate ca mijloace de comunicare între indivizi.

când trebuie să comunicăm cu un grup mare de oameni sau cu mulți oameni la un moment dat, trebuie să folosim mijloace de comunicare în masă ziar, radio sau televiziune etc., sunt mijloace de comunicare în masă.

reclame:

un ziar are ceva pentru toată lumea. Acesta oferă opinii, informații și știri de interes din fiecare colț al lumii. În India, ziarele și revistele sunt publicate în limbile engleză și regională.

cei care nu pot citi sau scrie ascultă radioul sau se uită la programe la televizor. Aceste două mijloace de comunicare în masă au revoluționat viața noastră de zi cu zi. Acum putem asculta știri, discuții și ne putem bucura de diferitele programe de divertisment fără a pleca de acasă. La radio și televiziune, există programe pentru studenți și fermieri. Acum putem vedea filme acasă cu familia noastră. Putem chiar să urmărim evenimentele așa cum se întâmplă în orice parte a lumii stând acasă. De asemenea, putem afla despre obiceiurile și cultura oamenilor din diferite părți ale lumii.

fiecare mijloc de comunicare este util în felul său. Împreună, ne ajută să păstrăm legătura cu prietenii, rudele și lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.