câinele meu are nevoie de vaccinări înainte de a fi sterilizat?

sterilizarea câineluideținerea unui animal de companie vine cu responsabilități. Iar vaccinarea și sterilizarea / sterilizarea sunt primele și cele mai importante dintre ele.

deși ambele nu sunt obligatorii, ele sunt cruciale pentru bunăstarea animalului dvs. de companie. Vaccinarea ajută la prevenirea bolilor dăunătoare, în timp ce sterilizarea este importantă pentru prevenirea sarcinii nedorite.

articolul nostru vă aduce tot ce trebuie să știți despre castrare, de la programare la operație și îngrijirea acesteia, instrucțiuni, vaccinări și multe altele.

Animalele De Companie Au Nevoie De Fotografii Înainte De A Fi Sterilizate?

inocularea animalelor de companie este o alegere personală. Cu toate acestea, legile locale și de stat pot face câteva fotografii, cum ar fi rabia, obligatorii pentru toate animalele.

acest lucru rămâne același și pentru sterilizare; deși depinde de dvs. să vă vaccinați animalul de companie, medicii veterinari preferă adesea ca vaccinările să fie finalizate înainte de sterilizare.

Clinicile sunt adesea sceptice față de animalele nevaccinate din cauza șanselor mari de infecție care rezultă din efectul secundar al intervenției chirurgicale. Animalele vaccinate sunt în general protejate împotriva bolilor precum parvovirusul.

intervalul de timp dintre vaccinări și sterilizare

nu numai că medicii veterinari necesită vaccinări înainte de sterilizare, ci și cu trei-patru săptămâni înainte de operația animalului dvs. de companie.

deși aceasta este norma, se poate schimba în funcție de clinica de sterilizare și de vârsta animalului dvs. de companie.

o clinică veterinară ieftină poate alege să accepte un animal care nu este vaccinat sau să aleagă să-l vaccineze în aceeași zi cu operația.

puteți vaccina și steriliza în același timp?

nu se recomandă vaccinarea unui animal de companie în momentul intervenției chirurgicale sau în perioadele de boală. Vaccinurile stresează sistemul imunitar, la fel și operația animalului tău de companie. Și animalul dvs. de companie are nevoie de un sistem imunitar complet funcțional pentru a preveni orice infecție.

injecții înainte de sterilizare& sterilizare

este mai sigur pentru animalele de companie să fi finalizat setul inițial de vaccinuri înainte de operație. Animalele nevaccinate prezintă riscul de a contracta boli de la alte animale din clinica veterinară și au, de asemenea, șanse mai mari de infecție după operație.

 fotografii înainte de sterilizare sterilizare aici sunt fotografii obligatorii care un animal de companie necesită înainte de o intervenție chirurgicală sterilizare.

câini

 • rabie
 • DAPPv

pisici

 • rabie
 • FVRCP

cum îmi pregătesc animalul de companie pentru castrare?

animalele de companie sterilizate sunt, în general, mai puțin agresive, se comportă mai bine și, de asemenea, au șanse reduse de boli cum ar fi cancerul testicular sau ovarian.

iată câteva lucruri pe care poate doriți să le faceți pentru a vă pregăti animalul înainte de programare.

 • luați animalul de companie pentru un control care ar putea fi un examen fizic sau un panou sanguin preoperator. Acest lucru ajută la identificarea oricăror condiții de sănătate care pot face procedura riscantă sau pot necesita atenție.
 • câinii trebuie să ajungă în lesă, iar pisicile trebuie să fie în purtătorul lor. Asigurați-vă că sunt instruiți să rămână pentru perioade lungi de timp.
 • animalele de companie trebuie vaccinate cu cel puțin o săptămână înainte de operație.
 • să fie pregătit conform instrucțiunilor pre și post-chirurgicale date de medicul veterinar.

instrucțiuni pre-chirurgicale pentru animale de companie

familiarizați-vă cu instrucțiunile înainte de operația animalului dvs. de companie pentru o navigație lină.

cu o noapte înainte de operație:

 • păstrați animalul de companie în interior cu o noapte înainte de operație.
 • furnizați pisicii dvs. o tavă pentru gunoi.
 • vă rugăm să mențineți un program regulat de hrănire până la A. m.

în dimineața operației:

 • asigurați-vă că sunt curate și uscate.
 • vă rugăm să permiteți pacienților să ușureze în a.m.
 • patru luni sau pacienții mai tineri pot mânca jumătate din cantitatea din dieta lor obișnuită.
 • dacă animalul dvs. de companie are cinci luni și mai mult, dați un sfert din mâncarea obișnuită în dimineața operației.
 • vă rugăm să le permiteți să aibă apă până la operație.
 • la sosirea pentru o intervenție chirurgicală, vă rugăm să aduceți animalul de companie într-o ladă sau purtător.
 • ajungeți cu 10-15 minute înainte de ora programării.

pre-anestezic Bloodwork pre-anestezic Bloodwork

veterinari recomanda, în general, pre-anestezic bloodwork pentru animale de companie în curs de sedare sau anestezie. Această analiză de sânge permite medicului veterinar să evalueze starea generală de sănătate a animalului dvs. de companie, să verifice problemele hepatice și renale etc., asigurându-vă astfel că animalul dvs. de companie este un bun candidat pentru anestezie.

vă rugăm să citiți acest articol pentru mai multe informații despre diferitele tipuri de teste de sânge pre-chirurgicale care sunt disponibile și care sunt beneficiile pentru administrarea acestora animalului dvs. de companie.

cea mai bună vârstă pentru a neutraliza câinii și pisicile

vârsta ideală pentru a neutraliza câinii și pisicile sunt după cum urmează:

 • câine mascul: cinci până la nouă luni
 • câine femelă: cu șase luni înainte de primul ciclu de căldură
 • pisică masculină:patru până la cinci luni
 • pisică femelă: patru până la cinci luni

în timp ce cele de mai sus reprezintă un consens general în rândul medicilor veterinari, acestea se pot schimba în funcție de vârsta și rasa animalului și de clinica de sterilizare. Puține clinici animale de companie atâta timp cât au vârsta de opt săptămâni și cântăresc 2 kilograme, în principal în cazul animalelor de adăpost.

îngrijirea postoperatorie a animalelor de companie

sterilizarea și sterilizarea sunt intervenții chirurgicale majore. Animalul dvs. de companie trebuie îngrijit pentru a preveni infecțiile.

asigurați-vă că urmați instrucțiunile chirurgicale conform medicului veterinar:

 • limitați activitatea animalului de companie timp de 7-10 zile pentru a permite recuperarea. Puneți-l într-un purtător suficient de mare pentru ca ei să se ridice.
 • hrăniți-i cu jumătate din cantitatea de hrană obișnuită atunci când îi aduceți acasă și o masă suplimentară mai târziu.
 • aveți grijă la letargie, diaree sau vărsături mai mult de 24 de ore după procedură.
 • păstrați incizia uscată și nu le scăldați timp de zece zile.
 • folosiți un con pentru a-i împiedica să lingă sau să mestece incizia.

concluzie

ajungeți cu câteva minute înainte de numirea dvs. pentru a avea un mediu fără stres pentru dvs. și pentru animal. Vă rugăm să rețineți că trebuie să urmați instrucțiunile chirurgicale pre-op și post-op menționate de medicul veterinar pentru siguranța animalului de companie.

discutați instrucțiunile cu medicul veterinar, indiferent dacă este a doua zi sau în noaptea intervenției chirurgicale. Puțini veterinari preferă observarea 24 de ore pentru animal. Fii pregătit să oferi animalului tău de companie sprijin fizic și emoțional pentru a-l ajuta să se recupereze rapid.

contactați veterinarul Santa Cruz pentru a programa operația de castrare vaccinarea sănătatea animalului dvs. de companie este importantă. În Tucson, Santa Cruz Pet Clinic este medicul veterinar de încredere pe care îl doriți pentru a obține animalul dvs. de companie vaccinările adecvate la momentul potrivit. Contactați-ne astăzi pentru a programa vaccinările animalului dvs. de companie și chirurgia sterilizării.

Alte articole în timp util, legate de care vă puteți bucura:

 • sânge pre-anestezic: este cu adevărat necesar?
 • Ghidul tau complet pentru vaccinarile catelului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.