beneficiile prototipării

dacă faceți orice fel de dezvoltare în aceste zile, termenul „prototip” a fost probabil aruncat la un moment dat. Din păcate, cel mai adesea, este în contextul „acel lucru pe care într-adevăr nu îl putem încadra în buget.”Alții consideră prototiparea ca un efort frivol, ceea ce înseamnă construirea unei aplicații doar pentru a putea fi testată. Mai mult, mulți susțin că bariera de intrare este prea mare și că sunt necesare resurse „specializate” pentru a avea un impact semnificativ.

astăzi, aceste prejudecăți despre prototipuri ca fiind scumpe și o pierdere de timp într-adevăr nu ar putea fi mai departe de adevăr. Prototiparea este o modalitate excelentă de a obține informații în fața utilizatorilor și a părților interesate cât mai repede posibil. Și cu atât de multe metode de prototipare la dispoziția dvs. și noi paradigme de dezvoltare, cum ar fi Agile, prototiparea nu este doar mai ușoară și mai accesibilă ca niciodată, ci este și mai importantă ca niciodată. Lasă-mă să-ți spun de ce.

de ce să Prototipăm

obiectivul prototipării rapide este simplu. Este un mijloc pentru dvs. de a demonstra în mod accesibil părților interesate, utilizatorilor finali și propriei echipe interne cum va arăta orice funcționalitate dată și cum poate interacționa cineva cu ea. Rețineți că erorile din prototipuri sunt mult mai puțin costisitoare decât erorile din Dezvoltare.

există o multitudine de motive pentru prototip, dar aici la celeritate am îmbrățișat câteva beneficii specifice care au fost aduse la lumină de Todd Warfel, un campion de frunte în spațiul de prototipuri, precum și analize bazate pe propriile noastre proiecte.

  • transmite funcționalități pe care machetele statice și cadrele de sârmă pur și simplu nu le pot. Ați stat vreodată într-o cameră și ați încercat să explicați cuiva cum se va mișca ceva dintr-un cadru de sârmă odată finalizat? Prototipurile rapide oferă un nivel de interactivitate și claritate care nu este realizabil cu fișierele statice. Nu le spune cum acea piesă se va anima atunci când cineva face clic pe ea-arată-le!
  • încurajează colaborarea și descoperirea cu părțile interesate. De ce nu doriți să obțineți feedback rapid și precis de la oamenii cu care lucrați? Obțineți răspunsurile și prindeți greșelile din timp, deoarece acestea vă vor costa doar pe termen lung.
  • devine părțile interesate și membrii echipei să cumpere. Cât de des ați avut o idee doborâtă pentru că a fost pur și simplu prea dificil de transmis cu cuvinte și imagini statice? Prototiparea vă ajută să vă faceți punctul de vedere într-un mod care nu obligă pe cineva să îl vizualizeze. Nu lăsați ideile grozave să se piardă!
  • economisește timp de dezvoltare. Timpul tău de dezvoltare este scump? Absolut. Economisiți-vă timp și efort în ciclul de dezvoltare prin crearea de prototipuri funcționale ușoare, care ajută la eliminarea confuziei atunci când este timpul să începeți codificarea.
  • ne ajută să testăm, să testăm și să testăm din nou. Faci teste de utilizare? Ar fi bine să fii! Având un prototip solid vă permite să obțineți ceva tangibil în fața utilizatorilor finali la începutul procesului. Acest lucru ne ține de lucru spre un produs care este optimizat pentru cei care vor fi de fapt, folosind-o de zi cu zi.

Deci, care este dezavantajul?

ca și în orice altceva, există câteva capcane de care trebuie să fii atent. În experiența noastră la celeritate, cele mai frecvente capcane sunt:

  • luând feedback-ul ca cerințe. Feedback-ul pe care îl primim de la prototipuri este aproape întotdeauna extrem de util. Cu toate acestea, este ușor să confundați feedback-ul excelent cu noile cerințe. Rămâi pe sarcină, și să păstreze un ochi vigilent pe domeniul de aplicare al proiectului.
  • prototiparea totul. Ne plac prototipurile și, datorită eficienței lor, este ușor să începeți să aruncați un prototip la fiecare concept. Este important să ne dăm seama că nu sunt necesare pentru fiecare proiect sau pentru fiecare componentă. Utilizați judecata cu privire la momentul în care pentru a trage prototipuri în ori.
  • ignorarea fezabilității. A devenit atât de ușor de prototip funcționalitate complexă, că, uneori, este ușor să piardă din vedere ceea ce este fezabil. Restricțiile de timp, cost și platformă trebuie luate în considerare la crearea și revizuirea prototipurilor.

Noțiuni de bază

speranța mea este că acest blog despre beneficiile prototipurilor te-a făcut mai receptiv la concept. Deși nu este un glonț magic care va rezolva toate problemele proiectului dvs., există beneficii semnificative pentru prototipuri care vă vor economisi timp și bani pe termen lung.

rămâneți la curent cu partea a 2-a a acestui blog, unde vom discuta în profunzime diferitele metode de prototipare și vom aborda câteva instrumente pe care le puteți utiliza pentru a vă scoate prototipurile de la sol. Deocamdată, vă invităm să consultați acest manual de prototipuri al Marii echipe de la UX Pin. Ghidul lor a fost o inspirație majoră pentru acest blog, iar instrumentul lor câștigă o tracțiune imensă în comunitatea de prototipuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.