Archive

dacă ai crezut că tot lemnul a fost creat egal, acest ghid este pentru tine. De la înțelegerea diferențelor dintre cherestea și cherestea până la explorarea celor mai comune opțiuni, în curând veți fi la curent cu tot ce trebuie să știți despre lemn.

lemnul se află la baza oricărei clădiri sau proiecte DIY. Indiferent dacă construiți o casă de păsări sau o casă nouă pentru dvs., de aici începe călătoria constructorului.

care este diferența dintre cherestea și cherestea?

în lumea lemnului și a produselor din lemn, cuvintele „cherestea” și „cherestea” sunt adesea folosite în mod interschimbabil. Dar nu sunt același lucru.

  • lemnul se referă la lemnul care este încă de recoltat – lemnul care este încă un copac viu.
  • Cheresteaua se referă la o bucată de lemn prelucrată care se conformează dimensiunilor stabilite – cheresteaua este cherestea prelucrată.

ai putea spune, de asemenea, că toate cherestea a fost inițial cherestea, dar nu toate cherestea va fi în cele din urmă Cherestea.

de-a lungul anilor, diferite semnificații secundare au ajuns să fie asociate și cu ambele cuvinte. În plus față de diferența primară dintre ele, așa cum este descris mai sus, lemnul se poate referi și la orice bucată de lemn cu scoarță pe el, în timp ce cheresteaua este mai puțin scoarță atunci când ambele bucăți au fost prelucrate într-o oarecare măsură.

utilizarea cuvintelor variază și în funcție de geografie. În Canada și Statele Unite, veți auzi Cherestea cuvântul folosit în legătură cu lemn boards.In Regatul Unit și Australia, lemnul este folosit pentru a însemna același lucru.

cum se clasifică lemnul?

cum se clasifică lemnul

fiecare specie de lemn are propriile sale proprietăți mecanice și fizice specifice. Fiecare copac crește, de asemenea, în funcție de locația sa fizică specifică și de nevoile biomecanice, astfel încât proprietățile fiecărui specimen sunt complet unice.

de fapt, există atât de multă variabilitate încât două bucăți de lemn din același copac pot fi mai distincte (în funcție de proprietățile lor fizice și mecanice) decât bucăți din doi copaci separați. Aceste proprietăți sunt evaluate și clasificate pentru fiecare bucată de lemn care urmează să fie utilizată în construcții.

procesul de clasificare a rezistenței vă arată cât de bine vor funcționa piesele cu un anumit design în ceea ce privește furnizarea unei structuri finale sigure. Evaluarea este nedistructivă și identifică și respinge bucățile de lemn de o calitate mai slabă. Rezistența, rigiditatea și densitatea pieselor care sunt trecute sunt garantate.

clasificarea rezistenței se face în două moduri:

  • rezistența mașinii
  • gradarea rezistenței vizuale

gradarea mașinii utilizează diverse tehnologii sensibile pentru a evalua conținutul de umiditate, densitatea (prin raze X), viteza acustică, rigiditatea mecanică și panta bobului.

după cum sugerează și numele, clasificarea vizuală este realizată de experți care analizează și evaluează lemnul. Ei iau în considerare panta cerealelor, dimensiunea și poziția nodului și alte caracteristici vizibile. În cele din urmă, scopul este de a ajunge la aceleași informații cu ambele tipuri de clasificare.

două clase de rezistență foarte frecvente în Regatul Unit sunt C16 și C24.

ce este lemnul C16 și C24?

atât C16, cât și C24 sunt clase de rezistență definite în standardul european EN338, care este un sistem de clase care poate fi utilizat în codurile de proiectare. Sunt cele mai utilizate cherestea de rasinoase din Regatul Unit. Acestea sunt utilizate în proiecte comerciale și interne, și fiecare este ideal pentru propria lor sarcină.C în C16 și C24 reprezintă conifer, reprezentând tipul de copac utilizat în fiecare clasă. Proprietățile specifice fiecărui tip sunt enumerate mai jos:

C în C16 și C24 reprezintă conifer, reprezentând tipul de copac utilizat în fiecare clasă. Proprietățile specifice fiecărui tip sunt enumerate mai jos:

proprietate C16 C24
îndoire paralelă cu bobul (N / mm2) 5.3 7.5
tensiune paralelă cu bobul (N / mm2) 3.2 4.5
compresie paralelă cu granulația (N / mm2) 1.8 7.9
compresie perpendiculară pe Bob (N / mm2) 2.2 – 1.7 2.4 – 1.9
forfecare paralelă cu bobul (N / mm2) 0.67 0.71
modulul de elasticitate medie (N / mm2) 8.800 10.800
modul de elasticitate minim (N / mm2) 5.800 7.200
densitate caracteristică (kg / m5) 310 350
densitatea medie (kg / m5) 370 420

ce înseamnă toate aceste cifre?

în linii mari, C16 permite mult mai multe defecte decât C24. Defectele pot afecta rezistența generală a lemnului, ca în cazul abaterilor de cereale, sau pot fi superficiale și pur estetice, cum ar fi petele de sevă.

firește, atunci, C16 este mai economic decât C24, dar are și mai puțină rezistență și rezistență. Adesea, plăcile C24 sunt importate acolo unde plăcile C16 sunt interne, ceea ce poate duce și la creșterea prețului C24.

pentru a decide ce Lemn să utilizați, trebuie să luați în considerare proiectul dvs. specific.

aspectul estetic este important sau vei picta lemnul? Aveți nevoie ca lemnul să fie neobișnuit de puternic și capabil să transporte sarcini foarte mari sau este acceptabilă rezistența tipică? Pentru ambele întrebări, C24 este recomandat pentru primul caz, iar C16 pentru acesta din urmă.

ce este lemnul CLS?

Cherestea Canadiană standard (CLS) a fost fabricată inițial în Canada. Astăzi, este o alegere populară pentru mulți constructori datorită rezistenței și durabilității sale.

de obicei, este făcut cu molid, pin sau brad care este uscat într-un cuptor și apoi tratat și planificat. În cele din urmă, lemnul este finisat cu muchii rotunjite pentru a permite precizia și precizia în construcții.

veți găsi Cherestea CLS într-o gamă de dimensiuni, pentru a se potrivi diferitelor nevoi. Din punct de vedere vizual, este plăcut, cu un finisaj îngrijit, care ia și vopsele, conservanți și pete bine. În Regatul Unit, este utilizat în principal pentru partiționarea internă, construcția de cadre din lemn, carcasă și încadrare.

din moment ce a rotunjit arrases și este la suprafață pe toate laturile, este, de asemenea, perfect potrivite pentru pereti interne stud. Clasificarea, conform EN338, poate fi C16 sau C24 în funcție de bucățile individuale de lemn.

ce este lemnul Tanalizat?

Lemn Tanalizat

lemn Tanalizat se referă la bucăți de lemn care au fost impregnate sub presiune cu Tanalit E, ceea ce înseamnă că substanțele chimice sunt forțate în lemn sub presiune extremă. Conservantul oferă o protecție excelentă, de lungă durată împotriva activității insectelor și a degradării lemnului și este fabricat dintr-o combinație unică de ingrediente biocide organice și cupru.

formularea a fost testată extensiv și este aprobată în conformitate cu reglementările Uniunii Europene privind produsele biocide, astfel încât să puteți avea încredere în calitatea și siguranța acesteia.Deși Tanalith în sine este un nume de marcă și substanțele chimice pe care un anumit producător le folosește ar putea avea un nume diferit, efectul lor va fi același. Veți putea vedea o ștampilă clară care arată că lemnul este Tanalizat.

interiorul și exteriorul lemnului Tanalizat pot dura până la 60 și respectiv 30 de ani, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru orice structură exterioară. Tratamentul nu este necesar, dar se recomandă oprirea decolorării care se poate întâmpla în timp.

pentru a vă trata lemnul, pur și simplu vopsiți-l cu un strat de tratament Tanalizat al lemnului anual după primul an. Dacă preferați, îl puteți acoperi și cu vopsea colorată din lemn – asigurați-vă că aplicați mai întâi unii dintre conservanți, pentru a-l sigila. În caz contrar, conținutul de umiditate va împiedica lipirea vopselei.

ce este lemnul PSE?

PSE Cherestea

PSE în PSE Cherestea standuri pentru geluit single Edge. Acest lemn are doar o parte planificată, în timp ce celelalte 3 sunt aspre. Acest lucru este în contrast cu cherestea aspră, unde toate cele patru laturi poartă încă rugozitatea creată atunci când lemnul a fost tăiat și planificat pe tot parcursul (PAR), ceea ce înseamnă că toate laturile au fost netezite.

geluit Both Sides (PBS) descrie lemnul în care două dintre cele patru laturi sunt netede și două sunt lăsate aspre. Dacă aveți nevoie doar de o parte a lemnului dvs. pentru a fi planificat, pentru siguranță sau preferință personală, PSE este o opțiune excelentă. Pentru rafturile plate, placarea exterioară și pardoseala este o alegere înțeleaptă din punct de vedere al banilor, deoarece cu o singură parte planificată este mai puțin costisitoare decât PBS sau PAR.

ce este lemnul de Sequoia?

Redwood Cherestea

Redwood este un tip deosebit de frumos de rasinoase, cu culori de lemn de inima, care variază de la un maro roz deschis la un profund roșu-brun. Copacii pot fi găsiți în America și Europa, iar calitatea lemnului este afectată de înălțimea copacilor, de sol, de climă și de alte condiții.

puternic și moderat greu pentru greutatea sa, deși un soi de rasinoase, Sequoia este ușor de avion și este durabil în timp ce, de asemenea, fiind destul de ușor. Lemnul de Sequoia poate fi utilizat cu succes în placare, împreună cu construcția internă și tâmplăria.

cunoaște-ți lemnul

până acum, ar trebui să fie evident că nu există două bucăți de lemn la fel și că fiecare piesă poate fi caracterizată în multe moduri diferite. Redwood, Cherestea Canadiană standard și cherestea Tanalizată pot fi toate planificate pe tot parcursul, tăiate dur, rindeluite cu o singură margine sau planificate pe ambele părți și pot fi clasificate ca C16 sau C24.

va trebui să cântăriți toți acești factori atunci când selectați lemnul pentru ceea ce decideți să construiți.

nu uitați că echipa noastră de experți este, de asemenea, disponibilă pentru a răspunde la orice întrebări pe care le aveți despre tipurile de lemn sau alte probleme de construcție. La Buildworld vindem cele mai bune materiale de tablă din lemn &, indiferent dacă sunteți un yankeu care caută cherestea sau un britanic care are nevoie de Cherestea.

cum se fac rafturi de perete plutitoare

Categorie

securitate & fierărie

postat pe

16 iunie 2020

Ghidul complet pentru placare

Categorie

Lemn

postat pe

12 mai 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.