Anul Sfânt Camino 2021 și 2022 – Xacobeo 2021

2021 va fi un an uriaș pentru Camino de Santiago. Vor fi o multitudine de evenimente, servicii bisericești suplimentare și mii de oameni care se vor înghesui pe traseele de pelerinaj decât într-un an normal. Mai ales pe Camino Frances.

acest lucru se datorează faptului că 2021 este un An Sfânt Camino de Santiago; un an Iacobean, sau Anul Sfânt al Compostelei. Este posibil să auziți și acesta denumit Xacobeo 2021.

mulți oameni merg pe Camino de Santiago din mai multe motive. Pentru cei care umblă cu spiritualitate sau religie în minte, anii sfinți pot avea o semnificație specială.

la sfârșitul anului 2020, Papa a anunțat că, din cauza pandemiei COVID-19, anul Xacobean 2021 a fost extins pentru a include 2022.

există atât de multă istorie fascinantă și ceremonie în jurul anilor sfinți. Iată câteva fapte de bază despre ele:

ce face un an un An Sfânt?

un An Sfânt pe Camino este un an în care sărbătoarea Sfântului Iacob (25 iulie) cade într-o duminică. Deoarece St James este patronul spiritual al Camino și pelerini, acest lucru este un motiv de sărbătoare.

de ce să umbli pe Camino într-un An Sfânt?

conform tradiției Iacobene, pelerinii care merg la Santiago de Compostela în timpul unui An Sfânt și trec prin ușa sfântă a Catedralei din Santiago sunt iertați de toate păcatele lor.

aceasta se numește indulgență plenară și a fost inițiată de Papa Calixto al II-lea.

veți experimenta, de asemenea, o mulțime de evenimente suplimentare și o mulțime de oameni noi. Citiți mai multe despre mersul pe jos în timpul unui An Sfânt.

când a fost ultimul an Sfânt?

ultimul an Sfânt Camino a fost în 2010, și înainte de asta în 2004. Primul an Sfânt a fost în 1122, deci este o tradiție foarte lungă.

există și alte tipuri de ani sfinți care nu au legătură cu Camino de Santiago. Anii sfinți jubiliari normali apar la fiecare 25 de ani. Papa zilei poate declara, de asemenea, ani sfinți speciali între anii Iacobeni și alți ani sfinți. Așa s-a întâmplat în 2016, când Papa Francisc l-a declarat anul jubiliar al Milostivirii.

cât de des sunt anii sfinți Camino?

anii sfinți Camino se întâmplă atunci când, prin urmare, există un An Sfânt la fiecare 6, 5, 6 și 11 ani, deoarece acei ani sunt când sărbătoarea Sfântului Iacob va cădea într-o duminică.

următorii ani sfinți sunt 2021 (și acum 2022), 2027, 2032, 2038, 2049, și mulți după aceea.

Aflați mai multe: Descărcați gratuit Camino e-book!

descoperiți traseele și secțiunile celebrului pelerinaj Camino de Santiago.

Descarca

pelerini pe camino

când începe un An Sfânt?

anii sfinți încep cu deschiderea ușii Sfinte la Catedrală, situată în Piața Quintana. Acest lucru se întâmplă pe 31 decembrie într-un ritual la care vor participa mii. Arhiepiscopul de Santiago bate zidul care acoperă ușa Sfântă cu un ciocan de argint. Zidul va fi apoi dărâmat complet și îndepărtat pentru a permite pelerinilor să intre.

odată ce ușa este deschisă, aceasta va fi disponibilă pentru pelerini timp de un an înainte de a fi închisă din nou.

cum îmi pot ierta păcatele?

pentru a primi indulgența plenară, pelerinii trebuie să treacă prin ușa Sfântă din Catedrala Santiago De Compostela până la mormântul apostolului și să caute iertare pentru păcatele lor. Ei trebuie să-și mărturisească păcatele (de obicei în timpul unei mărturisiri), să se roage pentru Papă, să participe la Liturghie și să ia comuniunea.

ușa Sfântă

ușa sfântă a Catedralei din Santiago (cunoscută și sub numele de ușa Milostivirii sau Porta Santa) este fascinantă în sine. Adesea neobservat, se află în spatele Catedralei și este accesat din Plaza De La Quintana. Când nu este deschisă pentru un An Sfânt, ușa este protejată cu bare metalice.

ușa exterioară este frumos sculptată. O imagine a lui Santiago cu discipolii săi stă deasupra ușii și multe figuri sculptate mai mici sunt de ambele părți ale ușii. Merită o vizită în orice an.

pe ce drumuri ar trebui să merg în timpul anului Sfânt?

asta depinde de ceea ce căutați în plimbarea sau pelerinajul Camino de Santiago. Dacă doriți să vă alăturați energiei mulțimilor, alegeți una dintre rutele aglomerate. Camino Frances( calea Franceză), Camino del Norte (calea nordică) și camino Portuguese (calea Portugheză) sunt cele mai populare și vor fi și mai vii cu pietonii în 2021 și 2022.

Via De La Plata (Silver Way sau Camino Moz Otrivrabe sau Mozarabic Way), Camino Ingles (English Way) și Le Puy Camino sunt probabil mai liniștite, cu mai mult timp pentru gândire și meditație.

vom publica mai multe povești și informații despre Anul Sfânt Camino 2021 pe tot parcursul anului 2021 și 2022, așa că reveniți în mod regulat pentru mai multe informații.

publicat inițial pe 11 martie 2020

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.