Winton Motor Raceway-Australia’ s Action Track

Winton Motor Raceway, geopend in 1961 en gelegen in de buurt van Benalla, Victoria, is een van de oudste en meest populaire racebanen in Australië.

het nieuwe circuit werd meteen populair

de lokale autoclub begon al snel na de oprichting in 1957 met het plannen van een permanente racebaan. In 1960 werden plannen aangekondigd en na 12 maanden werken werd het nieuwe racecircuit geopend op 26 November 1961. De winnaar van de openingsrace was de lokale held Barry Stilo en dat was het begin van het succesvolle verhaal.

Winton Motor Raceway Australia round contact series view year 2019 racing championship australian year great

Winton Motor Raceway, 2015 Festival of Speed

het nieuwe circuit werd meteen populair onder zowel coureurs als fans. Het Victoriaanse Formule Junior kampioenschap en de Neptune Touring car series werden regelmatig gehouden op de Winton Motor Raceway. In de loop der jaren werden er ook populaire Formule 5000-races gehouden met enkele beroemde coureurs als gasten, waaronder de Formule 1-kampioen James Hunt.Winton Motor Raceway werd voortdurend ontwikkeld en was ook de gastheer van de eerste racebijeenkomsten van legendarische Australische coureurs als Peter Brock, Alan Jones en Allan Moffat. Tot slot, in 1985, Winton Motor Raceway voor de eerste keer gastheer van de Ronde van Australian Touring Car Championship die later zal worden de V8 Supercars Championship.

Winton Motor Raceway, racebaan

Track is volledig opgedoken in 2016

in de loop der jaren werd Winton Motor Raceway gemoderniseerd en ontwikkeld. Het nieuwe oppervlak werd gelegd, nieuwe pit lane en garages werden gebouwd, sommige bochten van de verlengde Baan werden opnieuw geprofileerd en sommige delen werden verbreed. In 2000 werd de nieuwe race control tower gebouwd nadat de oude in brand was gestoken.

uitdagend circuit met twee lay-outs

Winton Raceway Circuit heeft twee lay-outs. De eerste is 3 km lang Nationaal circuit met 12 bochten en de andere is het oorspronkelijke 2,03 km lange Club circuit dat 11 bochten heeft. Ronderecordhouder op het nationale circuit is Christopher Anthony die de tijd van 1:14.3401 in de Dallara F311 Mercedes in 2016 Formule 3-race. De tribune is gelegen op de heuvel tussen de bochten 2 en 3 met een prachtig uitzicht op het circuit. Winton Motor Raceway heeft ook goed uitgeruste medische en media center.

Winton Motor Raceway kaart lay-outweergave

kaart: Winton Motor Raceway track layout

het circuit is een combinatie van snelle rechte stukken en bochten. De beroemde coureur en teameigenaar Dick Johnson omschreef de baan als’het lopen van een marathon rond je waslijn’.Het main event op Winton Motor Raceway is De Winton Super Sprint, een van de meest populaire en best bezochte rondes van het V8 Supercars Championship.Winton Motor Raceway V8 Supercars

V8 Supercars Championship Super Sprint race is het main event

Winton Motor Raceway is ook gastheer van vele andere nationale en Lokale Kampioenschappen van zowel auto ‘ s als superbikes. Het circuit is ook zeven dagen per week geopend voor track dagen, test en tune dagen, evenals voor historische auto ‘ s evenementen. Het circuit is ook beschikbaar voor de niet-Race activiteiten. Winton ‘ s corporate center kan onafhankelijk van het circuit worden gehuurd en het is een goede plek voor zakelijke of sociale vergaderingen, presentaties of speciale evenementen.= = Plaatsen in de nabije omgeving = = de onderstaande figuur toont nabijgelegen plaatsen in een straal van 16 km rond Winton Motor Raceway. De dichtstbijzijnde internationale luchthaven ligt in Melbourne, op ongeveer 200 km van het circuit. De luchthaven van Albury, op ongeveer 110 km van Winton Motor Raceway, is beschikbaar voor binnenlandse vluchten.