de offisielle Reglene

Utstyr

under Boblefotball-Vm vil boblefotballer og mål bli gitt for turneringen.

Kit

hvert lag må ha med seg sitt eget sett å ha på dagen for kampene. Det er viktig at hvert sett er identisk med de andre medlemmene av laget, slik at spillerne i et lag er lett identifiserbare. Et alternativt sett med en annen farge bør også kjøpes sammen av hvert lag i tilfelle et motstanderlag har samme farge.Komfortable sko bør brukes på dagen, men vær oppmerksom på at sko med klosser og pigger ikke er tillatt.

Spilletid

hver boblefotballkamp varer i 10 minutter. Dette vil bli delt i to halvdeler med en pause som vil være fem minutter lang. Spilletiden vil bli stoppet av dommeren hvis en lengre avskjæring forventes. Ekstra tid kan bare legges på hvis poengsummen forblir lik.

det skal bemerkes at den siste biten av kontakt før den endelige fløyten er blåst, vil være gyldig. Hvis når den endelige fløyten blåses, fører ballen til et mål, så er målet gyldig. Motstanderne har fortsatt rett til å forsvare sitt mål etter at den endelige fløyten er blåst.

Felt

boblefotballbanen etterligner størrelsen på en innendørs fotballkamp med minimumsmålet 15m x 23m og maksimalt 25m x 33m.

målnettene skal ikke festes på gulvet da de må heves når det er en bytte av spillere.

Dommer

under hver kamp må det være en dommer til stede som har lest og forstått reglene i bubble football world cup.

Lag

hvert boblefotballag vil bestå av fem spillere og opptil tre ubåter er tillatt.

Spillerbytte

• en innbytter må ikke gå inn på banen uten å ha på seg boblefotballen
  • en spiller som blir innbytter må forlate banen helt før den nye spilleren kommer seg inn på banen

Strafferegler

• Hvis en spiller på banen er på banen.misbehaves, da vil de bli straffet Med En To-Minutters Straff Og Vil Bli Sendt Ut Av Feltet. Denne straffen gjelder også når det er en feil under substitusjonsprosessen
  • hvis to spillere fra et lag soner straffen på en gang, vil det laget få lov til å fylle opp lagspillere til full kapasitet
  • det må være minst fire spillere på banen til enhver tid. Hvis dette ikke er mulig, vil spillet bli forlatt og vurdert som en 5:0 for motstanderne. Hvis målforskjellen er i det andre lagets favør og høyere enn to mål når kampen avsluttes, vil motstanderne motta ytterligere to mål til sin poengsum

Før kampen

før kampen starter, vil hvert lag med fem spillere gå på banen i en linje med sine boblefotballer på. De vil da passere spillerne på det andre laget, og forsiktig støte hverandre som en hilsen, i stedet for å håndhilse som i en vanlig fotballkamp.

bumping må utføres på en skånsom måte, og derfor ingen tvang må brukes som ville slå ned en annen spiller. Hvis en annen spiller faller over som følge av bumping, er det etter dommerens skjønn om spilleren skal straffes med en straff eller ikke.

Herfra vil hvert lag ta seg til målbrettet. Dommeren vil da sørge for at hver spiller er i stand til å berøre målbrettet med sin boblefotball. Når alt har blitt bekreftet da kampen vil være klar til å starte! Dommeren vil da sette ballen i midten av feltet og fløyten vil da bli blåst for å starte.

Score et mål

du kan bruke hvilken som helst del av kroppen din til å score et mål i boblefotball (med unntak av hendene dine!)

Keeper

det er ingen keeper i boblefotball, derfor er det opp til hvert lag å vokte sitt territorium og hindre motstanderlaget fra å score et mål.

Bumping Rules

i boblefotball er det en viktig ting du må huske; det er ingen skyve og skyve tillatt-bare bumping! Det er viktig at reglene nedenfor rundt bumping følges gjennom hele kampen.

• du har bare lov til å støte en annen spiller fra forsiden eller siden. Dette er slik at spilleren som har blitt bumped vil kunne oppnå posisjonen med letthet
  • det er forbudt å støte en annen spiller bakfra. Det eneste unntaket for dette er hvis en spiller snur seg før bumping handling
  • Det er mulig å støte noen spiller om de har ballen eller ikke
  • Etter en annen spiller med den hensikt å bumping dem over er ikke tillatt og resulterer i at spilleren blir utstedt med et gult kort
  • ingen sparker av en annen spiller er tillatt i løpet av spillet
  • Corner bumping er ikke tillatt

et gult kort vil bli utstedt til enhver spiller som gjør noe av det følgende under Boblefotballkampen

• bumping en boblefotball spiller som ligger på gulvet
  • hvis en boblefotballspiller som ligger på gulvet med vilje reiser opp en annen spiller
  • Overdrevet klagende på dommeren
  • Viser aggressiv oppførsel
  • hvis en innbytter boblefotballspiller har kommet inn i feltet før den erstattede spilleren har helt forlatt

hvis tre gule kort har blitt utstedt til en spiller i løpet av boblen fotballkamp, da vil dette automatisk føre til et rødt kort. Spilleren vil da bli sendt ut og laget må fortsette å spille med en mindre spiller.

det er etter dommerens skjønn om de vil forby spilleren med det røde kortet fra alle fremtidige spill.

Straffespark

Straffespark vil bli gitt til enhver spiller som har blitt bumped bakfra når han kjører fritt mot opposisjonsmålet.

når personen som har blitt fouled tar straffespark, skal de stå seks meter unna målet. Det er tillatt for en person fra et annet lag å forsvare seg på mållinjen.

enhver spiller kan ta straffespark – det trenger derfor ikke å bli tatt av den enkelte som har blitt fouled.

Frispark

alle andre uregelmessigheter i løpet av spillet vil føre til frispark – spillet vil bli satt på pause når en spiller tar en gratis rask, hjørnespark, eller målspark. Bumping er derfor ikke tillatt i løpet av denne tiden. Ethvert medlem av laget kan ta et frispark, og det trenger ikke å bli utført av fouled enkelt.